Varusmiesliiton, Opiskelijoiden Liikuntaliiton ja Sotilasurheiluliiton yhteiskampanjan tarkoituksena on rohkaista suomalaisia liikkumaan itselleen sopivalla tavalla toimintakyvyn ylläpitämiseksi. Kampanjan suojelijoina toimivat tasavallan presidentti Sauli Niinistö sekä liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist.


Varusmiesliitto, Opiskelijoiden Liikuntaliitto ja Sotilasurheiluliitto järjestävät lokakuussa Liikkeestä voimaa -somekampanjan, jonka tarkoituksena on nostaa esille liikkumisen merkitystä niin yksilön kuin yhteiskunnan tasolla sekä rohkaista suomalaisia lisäämään
liikettä arkeensa. Liikkumattomuus eri ikäryhmissä on kuluneen vuoden aikana tunnustettu ennennäkemättömällä tavalla laajaksi yhteiskunnalliseksi ongelmaksi. Kansan toimintakyvyllä on vaikutuksia niin työ- ja opiskelukykyyn kuin maanpuolustukseen, ja sen
vahvistaminen vaatii toimia kaikilta yhteiskunnan sektoreilta.


“Idea liikuntakampanjasta sai alkunsa perinteisestä varusmiesten Cooper-tulosten uutisoinnista ja siitä, miten liikkumisesta pitäisi puhua kannustavammin muutenkin kuin vain
testejä varten. Fyysisestä toimintakyvystä kannattaa pitää huolta, oli intissä tai ei”, kertoo Varusmiesliiton puheenjohtaja Elina Riutta.


“Liikkumattomuuskeskustelu on saanut tänä vuonna eduskuntavaalien myötä aiheen vakavuuden vaativaa näkyvyyttä. Ongelmaan on puututtava välittömästi, sillä kyse on suomalaisen yhteiskunnan kivijalasta – hyvinvoivasta väestöstä”, kommentoi Opiskelijoiden Liikuntaliiton puheenjohtaja Emilia Junnila.


”Varusmiespalveluksessa ja reservissä omasta kunnosta huolehtiminen on erittäin tärkeässä roolissa maanpuolustuksen kannalta. Lisäksi kaikilla kansalaisilla on maanpuolustusvelvollisuus, minkä vuoksi jokaisen olisi hyvä muistaa liikkua riittävästi ja kehittää fyysistä kuntoaan läpi elämän”, muistuttaa Sotilasurheiluliiton toiminnanjohtaja Jouni Leppäsaajo.


Kampanjan virallisina suojelijoina toimivat tasavallan presidentti Sauli Niinistö sekä liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist.


“Jokainen juoksulenkki, jokainen punnerrus ja jokainen hikipisara on askel kohti terävämpää mieltä ja parempaa puolustuskykyä. Jo 15 minuutin liikkuminen tekee hyvää aivoille. Ja mikä parasta, jokainen meistä pystyy tähän!” kannustaa ministeri Bergqvist.


Osallistu kampanjaan Instagramissa julkaisemalla kuva tai video vapaavalintaisesta liikuntasuorituksesta, tägäämällä @liikkeestavoimaa @varusmiesliitto @liikuntaliitto @sotilasurheilu ja käyttämällä kampanjatunnistetta #liikkeestävoimaa. Kampanja-aika on
1.-31.10.2023. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan tuotepalkintoja. Lisätietoja löydät kampanjan Instagram-tililtä @liikkeestavoimaa.


Lisätiedot:


Elina Riutta
Varusmiesliiton puheenjohtaja
+358 41 3138967
elina.riutta@varusmiesliitto.fi


Emilia Junnila
Opiskelijoiden Liikuntaliiton puheenjohtaja
+358 44 7800 211
emilia.junnila@oll.fi

51