Tiedote 12.5.2022
Julkaisuvapaa heti

Varusmiesliitto antaa tukensa tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Sanna Marinin myönteiselle Nato-kannanotolle. Varusmiesliiton puheenjohtajan Joel Elmacin mukaan puolustusliitto Naton jäsenyys vahvistaisi Suomen ja suomalaisten turvallisuutta.

”Sotilaallisella varautumisella pyritään siihen, ettei sota koskaan syttyisi. Suomi on läpi vuosikymmenten vahvistanut kansallista puolustuskykyään yleisellä asevelvollisuudella, modernilla puolustusmateriaalilla ja puolustusyhteistyöllä. Puolustusliitto Naton jäsenyys nostaisi merkittävästi pidäkettä joutua hyökkäyksen kohteeksi”, Elmaci sanoo.

Varusmiesliitto näkee, että Nato-jäsenyys on myös Suomelle viimeinen looginen askel kohti länsimaistumista. Varusmiesliitto myös tyrmää ajatuksen siitä, että Suomen Nato-jäsenyys lisäisi eskalaation mahdollisuutta Venäjän kanssa.

“Venäjän armeijan kyky on nyt nähty Ukrainassa. Se on epäonnistunut täysin kaikissa tavoitteissaan. Lisäksi Suomen rajan tuntumassa olleet joukot ovat tuhoutuneet Ukrainassa niin, että ne eivät pysty Suomea uhkaamaan. Nyt on Naton aika”, Elmaci lopettaa.

Lisätiedot:

Joel Elmaci
Varusmiesliiton puheenjohtaja
+358 41 3138967

175