Venäjän presidentti Vladimir Putin on 21.9. pitämässään puheessa ilmoittanut osittaisesta liikekannallepanosta Ukrainan sotatoimien epäonnistuttua Venäjän näkökulmasta. Varusmiesliitto ei ole aiemmin kommentoinut itärajan asiaa, mutta näkee sen nyt välttämättömänä.

“Suomen valtiojohdon on välittömästi tehtävä kaikkensa, jotta itäraja saadaan suljettua. Naapurivaltiomme ja suurin rajanaapurimme Venäjä on käynyt jo yli puoli vuotta sotaa Ukrainaa vastaan ja nyt ilmoittaa osittaisesta liikekannallepanosta, on pakko toimia”, Varusmiesliiton puheenjohtaja Joel Elmaci toteaa.

Varusmiesliiton mielestä toimenpiteet itärajan sulkemiseksi olisi pitänyt tehdä valmiiksi jo aikaa sitten. Varusmiesliitto myös ihmettelee, kuinka Suomi ei saa rajojaan kiinni, vaikka Baltian maat ja Puola ovat siinä onnistuneet ilman Euroopan Unionin moitteita.

“Me suomalaiset olemme tällä hetkellä Euroopan ja maailman silmissä häpeäpilkku. Suurin osa suomalaisista varmasti on itärajan sulkemisen kannalla, mutta valtiojohto ei ole sitä vielä tajunnut. Sama asia näkyi Nato-prosessin kanssa: kansa vei valtion “johtoa””, Elmaci jatkaa.

“Kyse on nyt suomalaisten turvallisuudesta. Me emme voi tietää, mitä kaikkia sotatoimia Venäjä suunnittelee. Muistutan, että emme ole nähneet vielä mitään oikeita toimenpiteitä Suomen päätettyä liittyä Naton jäseneksi. Ei ole ennenkuulumatonta, että venäläiset “turistit” suorittavat valtionsa salamurhatekoja sekä sabotaasia Euroopassa”, Elmaci lopettaa.

1.62 K